tirsdag, desember 22, 2015

Troikakonfekt

I år som i fjor har vi laget Troikakonfekt. Konfekten består av lag av marsipan, nougat og bringebærgelé, som dyppes i mørk sjokolade. Koselig med en slik førjulstradisjon og i tillegg er de supergode. Fant oppskriften på nett i fjor og tok den frem igjen nå som julen er like rundt hjørnet. Laging av Troikakonfekt er lett, men tidkrevende, og man må ha tålmodigheten på plass. Det er greit å planlegge slik at man kan gjøre det over to dager. Troikakonfekt er min absolutte favoritt nå i julen, i tillegg til sjokoladetrøfler. Oppskrifen fant vi her. Vi doblet den. Det kan være lurt og ha noen sjokoladeplater ekstra da det fort går mer enn beskrevet i oppskriften.




Ingredienser: 400 g marsipan ♥ 200 g nougat 2 pkt bringebærgelépulver 5 dl vann Overtrekkssjokolade: 300 g kokesjokolade  30 g delfiafett  

Fremgangsmåte: Finn frem en vanlig langpanne og kle den med bakepapir. Kjevle ut marsipanen til en firkant som er akkurat stor nok til å dekke bunnen av formen (den utkjevlede marsipanen blir da ca. 0,5 cm tykk). Smelt nougaten over vannbad eller i en skål i mikroen. Avkjøl litt før du bre nougaten over marsipanen i et jevnt lag. Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), så nougaten stivner. Løs opp bringebærgelépulveret i varmt vann. Avkjøl den flytende geléen til den er kald nok til at nougaten ikke smelter når du har den oppå, men ikke vent så lenge at geléen begynner å stivne og bli klumpete. Rør jevnlig i den flytende geléen mens den avkjøles så du hele tiden følger med på temperatur og konsistens. Når den flytende bringebærgeléen er passende avkjølt (tar ca 1-2 timer) tar du langpannen ut av kjøleskapet og heller geléen over nougaten. Sett langpannen tilbake i kjøleskapet til gelée har stivnet helt. Dette tar noen timer, og la den gjerne stå kjørlig over natten.

Dekking med overtrekkssjokolade dagen etter: Dagen etter gjør du først klart et brett som du dekker med bakepapir (brettet må passe inn i kjøleskapet). Deretter smelter du sjokoladen i en bolle over vannbad eller i mikroen til den er flytende. Når sjokoladen er flytende, henter du langpannen ut av kjøleskapet. Ta tak i bakepapiret og løft det hele ut av langpannen. Bruk så en skarp kniv og skjær opp i passe store firkanter. Dekk konfektbitene så med smeltet sjokolade. Sett konfektbiten på en gaffel  og hold den over bollen med den smeltede sjokoladen og øs smeltet sjokolade med over konfektbiten med en spiseskje så alle sider blir dekket. Deretter flytt biten over på brettet med bakepapir. Når alle bitene er dekket med sjokolade - sett brettet i kjøleskapet helt til overtrekkssjokoladen stivner (brettet kan gjerne stå kjørlig over natten). Putt deretter bitene i en boks med matpapir mellom lagene. Oppbevar boksen i kjøleskapet.
post signature

Ingen kommentarer: