onsdag, januar 13, 2016

Grønnsakssuppe og bananmuffins

Ettersom jeg bare har vært hjemme i dag kunne jeg forbrede middagen tidlig og ha den klar til ungene kom hjem fra skole og barnehage. Kjøpte inn en del grønnsaker, og da ble det naturlig nok grønsakssuppe. En enkel versjon hvor jeg puttet inn pølsebiter for å gjøre den ekstra barnevennlig, selv om både Karina og Vebjørn slett ikke er kresne når det kommer til matveien. 


♥ 3 gulrøtter ♥ 1 kålrot ♥ 3 poteter ♥ 1/2 purre ♥ 1/2 løk  1 søtpotet 
♥ Ca. 2 liter kjøttbuljong ♥ salt&pepper ♥ 2 røkte kjøttpølser

Vask og skrell alle grønnsakene. Skjær de i biter og ha de i en kjele. Tilsett buljong så det dekker alle gønnsakene. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Skjær pølsene i biter og ha det i suppen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper. Voilá - enkel og barnevennlig grønnsakssuppe.



Karina hadde med seg en venninne hjem i dag. Jeg inngikk en avtale med de. Hvis de ryddet rommet til Karina skulle jeg lage bananmuffins. De ryddet, så bananmuffins ble det. Riktignok ikke det sunneste valget, men en gang i blant er lov. Brukte honningen til Forever som er super til baking. De lages på 25 minutter og stod i ovnen imens vi spiste middag. Dermed ble det rykende ferske muffins til dessert. Bananmuffins er en hit hos oss og de ble borte på et blunk.


1,1 dl sammalt hvete 1,5 dl hvetemel 3/4 ts bakepulver 1,5 ts kanel 1/2 ts muskatnøtt  1/4 ts kardemomme ♥ 1,4 ts salt ♥ 2 modne bananer (moses) ♥ 1 dl honning  2ts spiseskjeer olivenolje ♥ 2 eggehviter ♥ 1,5 ts vaniljesukker 

Bland vått og tørt hver for seg før alt blandes sammen. Stekes på 180g.

Ingen kommentarer: